Jelenlegi hely

A saját fogak valódi értéke

A velünk született élő ép fogazat védelme, megóvása mindannyiunk számára fontos, viszont az idő múlásával sajnos mégis azt tapasztaljuk, hogy előállnak kopások, lepattanások, tömések elszíneződései. Mindezeknek egyik oka a velünk született élő ép fogazat anyagszerkezete, ami tulajdonképpen kálciumtömeg. A saját fogazatunk anyagszerkezeti szilárdsága sajnos nincs egyensúlyban azzal az erőhatással, amit a fogazatunkon keresztül ki tudunk fejteni. Ezért van egy természetes kopási folyamat az évek alatti használatuk során.

A saját fogak valódi értéke

Ezek a kopások az idő során funkciók (metszés, rágás) elvesztését, korlátozottságát tudják okozni. Ez az állapot magával vonja fogászati beavatkozások szükségességét. Egy koronális rehabilitáció nem feltétlenül és kizárólag foghiányok pótlására szolgál. A fogászat elsődleges célja a rágószerv rehabilitációja! Mindezek értelmében a fogazat funkcióinak kopás általi elvesztésének kezelése valójában megmenti a pácienst a jövőbeni foghiányoktól, nagyobb kiterjedésű pótlásoktól, esetenként implantátumok beültetésétől. Sokan gondolják, hogy a „SAJÁT FOGAZATUK” darabszáma elegendő a jövőbeni biztonságukhoz. Ez sok esetben sajnos nem igaz és téves elképzelés.

A saját fogak valódi értéke

Az Ekvidentnél a fogászati ellátások minden esetben BioStatikai (testek egymáshoz való egyensúlyi viszonya) pozícióra készülnek és elsődleges céljuk a rágószerv funkcionális rehabilitációja panaszmentesen és hosszútávon a páciens számára, természetesen tökéletes esztétikai követelményekkel.

A fogászati ellátásra szükség van, a mértéke esetenként eltérő. Ha időben érkezik hozzánk a páciens jövőbeni problémáktól lehet megmenteni és a „saját fogazat” ténylegesen saját tud maradni. A fogművek alapvető szándéka, eredménye az Ekvidentnél egy panaszmentes Páciens, aki teljes értékű életet tud élni mind komfort, mind esztétikai értelemben az ellátást követően. A fogazat az emberi test része mértani és funkcionális értelemben is. Az emberi fogazat BioStatikai működésének funkciója a fogművek által az Ekvidentnél minden esetben alapvető követelmény.

A saját fogak valódi értéke

Vannak esetek, amikor a páciens múltbeli, hagyományosan készített hidakkal érkezik, amikkel panaszai voltak és vannak. Ezekben az esetekben is a legfontosabb, hogy rehabilitáljuk a rágószervi működést, teremtsük meg azt az esztétikát, amivel az átadást követően teljes életet tud élni a páciens. A munkánk elsődleges célja minden esetben ennek biztosítása, megteremtése. A páciensek fogászati esetei eltérőek, meghatározó milyen módon, minőségben kaptak ellátást a múltban. Természetesen ez különbséget tesz az ellátások között. Viszont az eredmény mindig ugyanaz függetlenül attól, hogy milyen nagyságrendű beavatkozások, esetenként implantátumok szükségesek ennek eléréséhez.

A saját fogak valódi értéke

Az implantátumok szükségessége fogászati eset függvénye. Az implantátum vagy implantátumok önmagában nem tekinthetők eredménynek, kizárólag egy eszköz, hogy a BioStatikára készített fogművek rögzítettsége biztonságos legyen.

Az implantátumot, implantátumokat valójában a BioStatikai fogművek alá rögzítőelemként tervezzük. Ez azért fontos, mert maga a BioStatikai fogmű, fogművek az eredmény és a cél, hiszen azokból fog a páciens életfunkciója, életminősége rehabilitálódni. Az implantátumok tökéletes rögzítettséget tudnak biztosítani, így jelentős a komfortérzet, viszont az implantátum vagy implantátumok hosszútávú biztonságát, élettartamát kizárólag a fogműveken keresztül lehet biztosítani.

Ez az oka annak, hogy kizárólag BioStatikára tervezett fogműveket adunk át a pácienseink számára, valamint az implantációs beavatkozásokat is az így megtervezett fogművek alá készítjük. Mindezek szükségessége, mértéke a páciens fogászati esetének függvénye, viszont az eredmény minden esetben egy panaszmentes, boldog páciens.

A saját fogak valódi értéke