Jelenlegi hely

Fogpótlás, ami hosszútávon segíti meglévő fogai biztonságát

Az ép fogazattal kapcsolatban sokaknak van elképzelése, de nézzük csak mit is jelenet ez.

Ép fogazatról beszélünk, ha egy fog rendelkezik az össze funkciójával (metszőfog metszés funkcióval, rágó fog rágó funkcióval), illetve esztétikus. Sokan a lekopott vagy az agyontömött fogaikat is ép fogazatnak gondolják, tévesen.

Ha egy metsző fog kopott már nem rendelkezik a metszés funkciójával, illetve az agyontömött rágófog sok esetben nagyobb problémát okoz a személynek, mint az gondolná.

A jól, illetve

BioStatikai pozícióra elkészített fogpótlás
hosszútávon biztosítja a személy
fogazatának tartós működését.

A cirkoniumnak köszönhetően pedig elő tud állni az az esztétika, amivel valamikor a teljesen ép fogazat rendelkezett. A cirkon fogpótlás eredetileg cirkónium-oxidból készül, mely egy porcelánhoz hasonlatos anyag. A cirkon fogpótlás színe meg tud egyezni a fogak eredeti színével, ezért olyan közkedvelt a páciensek körében, de ha alsó felső cirkon hidak készülnek lehetőség van akár más szín választására és a vágyott esztétikus, csillogó mosoly elérésére is.

Tehát a fogpótlásra nem szabad úgy ránézni, mint egy szükséges rosszra, mert éppen ellenkezőleg a fogpótlás, mint szükséges jó, támogatja a fogászatilag gondtalan életet, illetve megmenti a személyt egy jóval nagyobb fogászati beavatkozástól, mint implantáció, esetleg csontpótlás.

A fogpótlás védi a fogakat a sérülésektől,
pótolja az elveszett rágásfunkciót,

ezáltal a személy könnyebben rágja meg az ételt, ami támogatja a gyomor megfelelő működését.

A BioStatikai pozícióra elkészített fogpótlás
által megszűnik a féloldalas rágás, valamint
az állkapocs izület problémája.

Azáltal, hogy a fogpótlás stabilan védi a fogat, a személynek nem kell a foghiány okozta problémával küzdeni.
Viszont van egy pillanat, amikor már nem lehet "csak" hidakkal megoldani a fogak pótlását, mert hiányoznak azok a pillérfogak, amelyek alátámasztást biztosítanak a fogműnek.
Ekkor elkerülhetetlen az implantátum beültetés, ezáltal pedig előáll egy hosszútávú panaszmentes állapot, illetve megszűnik a foghiány okozta kényelmetlen érzés.
Hogy ezzel ne kelljen napi szinten foglalkoznia, érdemes érdeklődni, és kontrollt tenni a meglévő fogazatára.

Ezért kezdődik nálunk minden ellátás
konzultációval,

mert a találkozás alkalmával részletes, az adott személyre szóló megoldást adjuk át minden leendő páciensünknek.

Honlapunkon több páciensünk munkája a kiindulástól az átadásig megtalálható a www.ekvident.hu/galeria oldalon, ezek a fotók önmagukért beszélnek, de ha valakit a páciens beszámolóink érdekelnek azt a www.ekvident.hu/pacienseink-irtak oldalon olvashatja azokat.