Jelenlegi hely

Blog

Fogpótlás, ami hosszútávon segíti meglévő fogai biztonságát

Fogpótlás, ami hosszútávon segíti meglévő fogai biztonságát

Az ép fogazattal kapcsolatban sokaknak van elképzelése, de nézzük csak mit is jelenet ez. Ép fogazatról beszélünk, ha egy fog rendelkezik az össze funkciójával (metszőfog metszés funkcióval, rágó fog rágó funkcióval), illetve esztétikus. Sokan a lekopott vagy az agyontömött fogaikat is ép fogazatnak gondolják, tévesen.

Fogászatilag gondtalan élet

Fogászatilag gondtalan élet

Az adminisztrációban eltöltött éveket is beleszámítva 23 évig kereskedelemben dolgoztam. 18 évig a kereskedelmi partnereink maximális elégedettsége és az együtt töltött évek hasznos együttműködése volt a legfontosabb számomra.

Az esztétika és a cirkon kerámia kapcsolata

Az esztétika és a cirkon kerámia kapcsolata

Ha a fogászatban esztétikáról beszélünk, a legtöbb esetben a metszőfogak kerülnek előtérbe. Sokan gondolják, hogy a "kirakat" legyen rendben, és a hátsó fogak hiányával, illetve azok problémáival már kevésbé vagy egyáltalán nem kell foglalkozni.

Biztonságos  megoldás implantátumokkal

Biztonságos megoldás implantátumokkal

Először is szeretném elmondani, hogy mennyire fontos a saját fog védelme, hosszútávú megtartásához szükséges kezelések elvégzése, illetve az előző írásomban említett BioStatikai (testek egymáshoz való egyensúlyi viszonya) pozícióra történő fogászati ellátás.

A cirkon korona a fogászati technológia csúcsa

A cirkon korona a fogászati technológia csúcsa

Egy bizonyos életkor után szinte nincs olyan személy, akinek ne lenne fogpótlása. Választhatunk a fémkerámia korona és a cirkon korona között. A cirkon korona elkészítését nem elsősorban esztétikai okokból támogatjuk (a cirkonium korona anyagánál fogva átengedi a fényt ugyanúgy, mint az élő saját fogazat.