Jelenlegi hely

Biztonságos megoldás implantátumokkal

Először is szeretném elmondani, hogy mennyire fontos a saját fog védelme, hosszútávú megtartásához szükséges kezelések elvégzése, illetve az előző írásomban említett BioStatikai (testek egymáshoz való egyensúlyi viszonya) pozícióra történő fogászati ellátás.

Amennyiben több pillérfog hiányzik, mert a múltban egyszerűbb volt azokat kihúzni, akkor implantátumok beültetésével tudjuk azokat pótolni. Sokan hívnak fel úgy, hogy elmondják hány foguk hiányzik és azokat mind implantátumokkal szeretnék pótoltatni. Ez azonban egy téves megközelítés, mert az implantátumok funkciója a fogpótlások megfelelő alátámasztása, és ehhez nem biztos, hogy annyi darab implantátumra van szükség.

Ma már könnyedén elérhető lehetőség az implantátum felhasználása rögzített fogpótlásokhoz, de ehhez ismernünk kell a fogazat működésének jellemzőit és azt, hogy az implantátumokkal hogyan lehet a várt eredményt elérni.

Szeretnénk Önnél is eloszlatni egy téves elképzelést, mégpedig azt, hogy az implantátumok beültetése vagy azok a lépések amelyek szükségesek ahhoz, hogy Ön implantátumokkal rendelkezzen, fájdalmasak. Ez nem feltétlenül igaz, mert az állcsontokban ahová az implantátumok kerülnek nincsenek olyan idegvégződések, amik fájdalom ingert tudnának okozni Önnek az implantációt követően.

Mint minden területen az implantátumok beültetését tervezés előzi meg, amelynek nagyon fontos része a BioStatikai pozíció meghatározása, mert az implantátum "csak" egy eszköz a végleges, látható, esztétikus fogazat megteremtéséhez, de nélkülözhetetlen része a végeredménynek.

Van, aki fogatlan állcsonttal érkezik meg Fogászatunkra, és az is lehetséges, hogy csontpótlással kiegészítve lehet csak a végeredményt elérni. De nem kell addig sem fog nélkül élnie, mert ezekre a hónapokra készülhet a páciens részére egy ideiglenes fogsor. ami már a biostatikai pozíciót hordozza, valamint az ügyfél fogformáját és eredeti fogazatának méreteit. Ez ugyan átmeneti, de használható funkciókat biztosított az implantációs beavatkozás utáni gyógyulási időszakra.

Minden páciensünk arról számol be, hogy sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonított az implantációnak, mert a sok helyen műtétnek kommunikált beavatkozás mély nyomokat hagyhat bárkinél, aki az internetet böngészve próbál adatokhoz jutni.

Az Ekvidentnél minden fogászati eset konzultációval kezdődik, ahol pontos adatokat adunk át pácienseinknek az adott munkafolyamatokról, azok lépéseiről. Megnézheti hogyan néz ki, hány elemből áll egy implantátum és a páciens fogászati esetének megfelelően hány implantátum beültetése szükséges a hosszútávú, biztonságos eredmény eléréséhez.

A döntés mindig időbe telik az ügyfelek részéről, mivel biztonságos megoldást keresnek fogazatuk kezelésére, ám megfelelő ismeret elsajátítását követően ez az idő le tud csökkenni és a páciens elindul a tökéletes végeredmény felé vezető úton, amit nagyon sok páciensünk leírásában is megtalál.